Torr vinter hud

Hej alla kära kunder, vi hoppas att ni har haft en bra början på nya året 2024!

De flesta av er som kommer in till oss på behandling eller för att fylla på i badrumsskåpet är väldigt torra i huden. Kylan och de olika väder omväxlingar som har varit den senaste tiden har haft en stor påverkan på våran hud. Därför tänkte vi rekommendera lite produkter som vi har till försäljning på salongen och även hur en extra återfuktande hudvårds rutin kan se ut nu under vintern.

Steg 1: Använda en återfuktande rengöring, t.ex. Gentle cleansing creme från Exuviance. Denna produkt innehåller PHA som är en återfuktande syra med lätt peeling effekt, passar även den känsliga huden.

Steg 2: Använda ett återfuktande serum/återfuktande pads: t.ex. Bionic Tonic pads eller Vespera serum från Exuviance. Båda produkterna innehåller mycket fukt, dessa går även att kombinera för den torrare huden. Man får fantastiskt fin lyster och sminket lägger sig fint på.

Steg 3: Använda en återfuktande ögonkräm: t.ex. Hydrating eye complex från Exuviance eller Intensive eye treatment masque från Exuviance.

Steg 4: Använda en återfuktande dag och nattkräm, ett exempel på en återfuktande dag&nattkräm (för den extremt torra, känsliga och fettfattiga huden) är Ultra restorative creme från Exuviance och ett annat exempel på en återfuktande dag&natt kräm från Exuviance är Total Correct Hydrate. Den sistnämnda krämen är även en toppen anti-age kräm för den som vill jobba på elasticiteten och spänsten i huden!

Det sista man kan göra för att få en extra återfuktande hud nu på vintern är att exfoliera huden regelbundet för att få bort den torra och döda huden. Då har Exuviance en peeling som heter Glycolic Polish som man kan använda 1-2 ggr/v och även applicera en fuktmask, t.ex. som Hydrating sheet mask från Exuviance.