I vilken ordning ska man använda sina produkter?

Hej kära kunder.

Vi får ofta frågor angående i vilken ordning som man ska applicera sina produkter. Vi förstår att detta kan vara svårt då man oftast har flera produkter i sin dagliga rutin. Därför tänkte vi hjälpa er med detta här nedan:

Steg 1. Rengöring: Detta är basen i en hudvårdsrutin. Starta morgon & kvällsrutinen med att ta bort smink, smuts och ämnen från luftens föroreningar. Detta är särskilt viktigt för er som vistas ute om dagarna, ni som vill minimera era porer och ni som inte vill sova på en kudde som får smuts på sig. Dvs, detta steget är för ALLA.

Steg 2. Toner/ansiktsvatten: Därefter applicerar du på toner/ansiktsvatten, antingen så klappar du in den i huden eller använder dig utav pads. I det här steget får man bort rester av rengöring, överskotts fett, smuts, makeup och vi balanserar även huden pH, återfuktar huden och man kan i detta steg även exfoliera huden med syror. Exempelvis med våra Glow-pads från Exuviance som innehåller PHA syra.

Steg 3. Serum: Ett serum är tjockare än ett ansiktsvatten och innehåller aktiva ingredienser som ger extra näring till huden. Med ett serum kan vi jobba på en torr hud, en känslig hud, rynkor, pigmenteringar och ger ett fint lyster.

Steg 4. Ögonkräm: Denna kräm används under ögonen för att återfukta och reparera den tunna huden vi har under och kring våra ögon. Här kan man jobba med med krämer som innehåller exempelvis fukt, retinol, koffein eller aktiva anti-age ingredienser. Detta är beroende på vilket resultat som du vill ha.

Steg 5. Dag/nattkräm: Din dag & nattkräm kapslar in fukt och reparerar huden. Dessa krämer innehåller välgörande ingredienser som skyddar vår hud mot påverkan från omgivningen. Vid användning av en nattkräm så återställer man huden under natten.

Steg 6SPF (solskyddsfaktor): Sista steget i din dagliga rutin är solskyddsfaktorn. Denna appliceras uppepå din dagkräm och skyddar din hud mot solens och andra UV strålar. Detta är ett viktigt steg under hela året!

En extra bonus som man kan lägga in i sin rutin är en skrubb en gång/v och ansiktsmasker. Då får huden förnyas, renas från gamla hudceller och boostas med fukt och lyster!