Din hud

Frågor och svar


Jag är extremt känslig och reagerar lätt, kan jag använda produkter med AHA?
 Ja absolut, men välj den senaste generationens AHA (PHA) som är utvecklat särskilt för känslig hud och har alla AHA-syrornas positiva effekter, men utan att irritera. Exuviance har patent på ett s.k amfoteriskt komplex som gör Exuviance fruktsyror milda men effektiva. Det patentet är unikt och licenseras inte till andra hudvårdsföretag.


Exfolierar AHA huden för mycket?
Nej, AHA normaliserar tvärtom cellförnyelsen och ger i längden en mer motståndkraftig hud.


Är alla produkter med AHA lika?
Nej, hur effektiv en AHA-produkt är beror på många faktorer, inklusive koncentration, pH-värde, kemisk sammansättning och vilken sorts AHA som använts.

Jag har hört att man ibland måste byta hudvårdsserie någon gång för att huden ska må bra, stämmer det?
Nej, det stämmer inte. Exuviance produkter bygger på de ämnne vi själva består av, och som huden mår bra av  varje dag i resten av Ditt liv. Precis som att Din kropp mår bra av motion varje vecka resten av Ditt liv.


Hur börjar jag bäst med Exuviance hudvård?
Besök hudvårdssalongen för en kostnadsfri konsultation. Genom samtal och hudanalys kan  hudterapeuten kan avgöra Din hudtyp och ditt hudtillstånd för att rekommendera de mest lämpade produkterna. Om Du tidigare mest använt ”tvål&vatten” i din hudrengöring är det klokt att börja med några valda basprodukter, t.e.x rengöring, dag- och nattcréme. Alla Exuviance dagcremer innehåller solskyddsfaktor.


Finns det något gemensamt för de vanligaste hudproblemen?
Ja, i många fall är det besvär i hudens yttersta lager, hornhuden (stratum corneum). Detta gäller våra vanligaste hudproblem , men även ålders- och solskador. Exuviance återställer och normaliserar hornhuden genom  bruk av polyhydroxysyror som är en vidareutveckling av fruktsyror.

Vad är fruktsyror?
Fruktsyror (Alfahydroxysyror, AHA) är naturligt förekommande, ofarliga syror som finns i frukter och grönsaker.

Vad är speciellt med fruktsyrorna?
De två kända amerikanska doktorerna Van Scott och Yu upptäckte tidigt på 70-talet att fruktsyror har en gynnsam effekt på många av de hudsjukdomar och åldersprocesser där hornhuden är involverad. Fruktsyrorna har en avfjällande effekt och orsakar en ökad celldelning. Resultatet är en friskare och bättre hud.

Var kommer Neostrata, Exuviance och polyhydroxysyror in i bilden?
Neostata är det företaget som har forskat fram mycket av vår kunskap om fruktsyror. De har också patenterad rättigheterna till att använda fruktsyror i hudvårdsprodukter. De licensierar rätten att använda fruktsyror till många kände företag som till exempel Avon, L`Oreal, Elisabeth Arden, Murad, MD-Formulation.
 
Neostrata har även forskat runt polyhydroxysyror och patenterad rätten att använda dessa i hudvårdsprodukter. Polyhydroxysyrorna har flera hydroxygrupper och binder mera vatten än alfahydrosyrorna (AHA). De är därför inte lika irriterande och uttorkande för huden som dessa.
 
Med andra ord kan man med polyhydroxysyror bibehålla många av alfahydroxysyrornas positiva effekter utan deras biverkningar. Man kan även behandla hudåkommor och känslig hud som man inte kan behandla med alfahydroxysyror.
 
Polyhydroxysyror licensieras inte ut till andra. De finns endast i Exuviance produkterna!

Hur länge ska jag behandla?
Behandlingen måste Du hålla på med över lång tid. På samma sätt som man har som rutin att borsta tänderna morgon och kväll bör man ha som rutin att sköta om huden. Detta antigen det gäller en finning ungdomshud eller en äldre hud där solskador och ålderstecken börjar komma. Behandlingen börjar i salongen och fortsätter med din hemvård – då får du jättefina resultat!

Något annat jag bör veta innan jag börjar?
I början kan man uppleva att huden känns torr, känns oren eller att den känns stram. Detta går över efter ett tag och beror på produkternas exfolierande (avfjällande) förmåga. Efter en tids bruk kommer huden att kännas båda mjukare och renare. Porerna minskar och fukttillförseln utstrålar fräschör.


Kan man använda AHA-produkter och få behandlingar med AHA på sommaren?
Ja, det går bra. Det rekommenderas att man inte solar 48 timmar efter en klinikbehandling, oavsett behandling, och det rekommenderas alltid att man använder en dagprodukt med SPF 15.

Kan man ha Exuviance produkterna under graviditet eller amningsperioder?
Det går bra att använda samtliga Exuviance produkter under graviditet och amningsperioder bortsett från Blemish Treatment Gel, Rejuvinating Complex, Skin Brightening Gel, Clarifying Solution.

Kan man bli allergisk mot Exuviance produkter?
Alla Exuviance produkterna är dermatologiskt testade (inte testade på djur). Även om risken är liten kan man utveckla allergi mot Exuviance produkter på samma sett som man kan utveckla allergi mot alla hudvårdsprodukter.
 
Om man skulle misstänka allergi mot ett eller flera av produkterna bör man undvika att använda dessa i fortsättningen.
 
Om Du är osäker på om du tål de Exuviance produkter du använder bör Du ta kontakt med vår personal. Fråga om Du har använt produkterna rätt. Vår personal hjälper Dig gärna med råd om Du är osäker.

 

Jag har hört att foundation täpper till porerna så att det blir blemmor. Stämmer det?
Nej, det stämmer inte. Det som kan göra att porerna täpps igen är om Du använder gammal foundation eller foundation gjord på mineralolja.  Exuviance är en vårdande foundation med den unika och patenterade PHA/polyhydroxisyran som är så mild att även personer med känslig hy kan använda den. PHA minskar förekomsten av fina linjer och rynkor. PHA är idealisk för acnebenägen eller oren hud, då den täcker utan att täppa till porerna samtidigt som den vårdar huden och ger mycket fukt.

 

 

Nyheter


 • Fest Make-Up
  Skimrande färger - personligt utvalt för just Dig
 • AF Vitamin C20 Serum Capsules - uppgradering!
  Nu lanserar vi en ny spännande uppgraderad C-vitamin produkt som hjälper till att mer effektivt återställa hudens spänst och lyster, jämnar ut hudtone
 • Butiken öppen lördagar!
  Butiksöppet kl 10.00-13.00 lördagar. Välkomna!
 • Injektionsbehandlingar av högsta klass
  Ett estetiskt, vackert och naturligt resultat
 • Palina - Hudvänlig Professionell Makeup
 • NINAS KOMBI
  Nu får även Du ta del av NINAS KOMBI till stamkundspris!